• Beadott védőoltás és a vér THC-szintje között lehet kapcsolat (pl. allergiás reakció, stb)?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Még soha életemben nem fogyasztottam marihuánát, de a napokban elszívtam egy füves cigarettát. 4 hét múlva szeretném beadatni a méhnyakrák elleni védőoltást magamnak (az elsőt, a három közül). Úgy tervezem, hogy sok folyadékot, zöld teát iszok, sportolni fogok addig, és az oltást megelőző napokban zsíros ételeket eszem, mert tudom hogy így gyorsabban kiürülhet a THC a szervezetből. Lehet valamiféle veszélye így az oltásnak, 4 héttel az eset után? Vagy nincs is kapcsolat a vér THC-szintje és a védőoltás között? Esetleg az oltás hatékonyságát csökkentheti? Eddig soha nem voltak allergiás reakcióim (H1N1 oltás, és gyógyszerek miatt sem), valamint trombózis se fordult elő a családban. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a védőoltás témában

        Kedves Kérdező! Nem találtam adatot, hogy a védőoltás és a vér THC szintje között kapcsolat lenne. Mire beadatja a védőoltást a cannabis régen kiürült a szervezetéből. A méhnyakrák elleni védőoltást mindenképpen adassa be magának, a marihuánát pedig felejtse el.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. június 24., 12:35; Megválaszolva: 2011. június 28., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: