• Nemi betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy elég ostoba,és meggondolatlan dolog miatt fordulok önhöz segítségért.Sajnos a mai nap során egy futókalandban volt részem,egy ismeretlen lánnyal,aki elég gyakran kerül ilyen kapcsolatba,kicsapongó életet él.Igaz nincs semmilyen tünetem,de az lenne a kérdésem,hogy mennyi az esélye annak,hogy bármilyen fertőzést elkaptam,hogyha védekeztünk,és orális szex nem történt,Illetve milyen fertőzések,betegségek kerülhetnek szóba? Hogyha javasolja a szűrővizsgálatot,mennyi idő múlva érdemes elmenni rá hogy biztosan meg lehessen állapítani,hogy nincsen semmi fertőzésem.Ön mit tanácsol?Mit tegyek ebben a helyzetben? Válaszát előre is köszönöm szépen!

        Dr. Bodnár Edina válasza a nemi betegség témában

        Ha óvszerrel védekeztek, akkor minimális eséllyel fertőződhet meg. Ki eséllyel vírusok (HPV, hepatitis, HIV) átjuthatnak az óvszeren, és ha a szeméremdombon volt fertőző bőrtünet, akkor azzal vagy a nemi váladékkal történhet fertőzés. Az aktustól számított 6 hét múlva (ha addig nincs tünet)érdemes csak elmenni szűrővizsgálatra.


        Kérdés: 2011. június 14., 23:06; Megválaszolva: 2011. június 20., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó