• Hepatitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A barátomról kiderült, hogy jó pár évvel ezelőtt hepatitis B-je volt (úgy, hogy Ő, észre se vette). Mára minden teljesen rendben van. Ez azt jelenti, hogy teljesen meggyógyult? (Értem ezalatt, hogy már nem fertőző.) lehetséges teljes gyógyulás? Ki vagyok téve valamilyen veszélynek? Válaszát előre is köszönöm! Mary

        Dr. Plósz János válasza a hepatitisz témában

        A hepatitis B fertőzésből teljesen meg lehet gyógyulni (ilyenkor abszolút nem mutatható ki vírus a beteg véréből és nem is fertőző), de ismert inaktív, tünetmentes hordozó forma is, ilyenkor a hordozó állapot fertőzőképességet jelent. A kettő között vérvétel során könnyen különbséget lehet tenni, véleményem szerint, ha azt mondták, hogy meggyógyult, akkor az első variáns lehet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. június 13., 17:37; Megválaszolva: 2011. június 15., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: