• Candida hogyan terjed? Hogy kaphatják el?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Nálam a nőgyógyász candidát diagnosztizált. A nyelvemen fehér lepedék jelent meg. Amióta ez megjelent azóta mindenkit megfertőzök, akivel egy légtérbe kerülök. Ez lehetséges? Sehol nem találtam meg a candida terjedési módját. Mivel benne van alapvetően a levegőben terjedhet akár egy tüsszentésem útján is? És miért kapja el olyan ember is a candidát, akinek az immunrendszere ellenálló, soha nem volt beteg. Hogyan lehet az, hogy ugyanolyan tüneteket okoz egy egészséges embernél is? Miért nem ellenáll a szervezete?

        WEBBeteg szakértő válasza a candida témában

        Tisztelt Hölgyem! A gombás szájfertőzés gyakori megjelenését az immunrendszer károsodása okozhatja. Gyakran látható AIDS betegeknél, illetve egyes autoimmun gyulladásos kórképekben. Elsősorban nem fertőződés útján, inkább a gazdaszervezet pillanatnyi állapota határozza meg megjelenését. Egyes gyógyszerek, mint például a szteroid, vagy antibiotikum szedése után a szájflóra megbomlása miatt is kialakulhat. Tüsszentéssel nem terjed.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 09., 22:54; Megválaszolva: 2011. június 17., 15:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: