• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő!Azt szeretném kérdezni,hogy..Múlt hét hétfőn csináltak egy vérvételt.Nőgyógyágyasz küldött el,mert a hasam rendszeres fájt de viszont nem talált semmit.Bőrgyógyász pedig a lábaimon,erős piros foltok találhatók. Vérképemben három eltérés volt. AST:362(0-200),MCHC:334(270-330),TSH:0,086(0,400-4,500) Szeretném megtudni,mit tegyek! Köszönettel

        Dr. Veress Dóra válasza a laborértékek témában

        Kedves Kérdező! Az AST érték azt mutatja, hogy a szervezetében valamikor vagy jelenleg is van egy enyhe Streptococcus okozta fertőzés. Ez nem túl komoly, antibiotikummal lehet kezelni. A TSH érték pajzsmirigy problémákra hívja fel a figyelmet, ezt endokrinológián kell tovább vizsgálni. Az MCHC eltérés minimális, ezzel nem kell foglalkozni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2011. június 06., 23:28; Megválaszolva: 2011. június 07., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! A tegnapi nap folyamán meglátogattam egy prostituáltat. Természetesen csak óvszerrel hajlandó szolgáltatni, minden esetben. Orális aktusra is sor került, kölcsönösen. Lehetséges-e, hogy elkaptam a HIV-vírust, vagy esetleg...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy okozhat-e problémát, ha valamilyen állat által széttépett madártetemmel kerül kapcsolatba valaki? Már előfordult, hogy füves, temetőben lévő szakaszon széttépett...
        Kedves Doktor úr/nő! Fogászati asszisztens vagyok,előző héten véletlenül megszúrt az egyik beteg érzéstelenítésénél használt tű.Miután szedtem le a fecskendőről megcsúszott a védőkupak, kesztyű volt rajtam a szúrás nagyon pici volt....
        Egy hónapja voltam labor vizsgálaton, ahol megàllapították, hogy magas a hugysav szintem, kaptam gyógyszert milurit-ot azóta szedem. Viszont múlthéten voltam vért adni gondolvàn hàtha jobb a hugysav szintem és nem lesz baj, ha mégis úgyis...
        Tisztelt dr nő/úr! 2 éve húzódó Chalamydia Pneuminiae-t nem tudták kikezelni. Most a szerologia eredménye: C. Pneu: IgA/MIF: pozitív IgM/MIF: negatív , IgG/MIF: pozitív . Vélemény: krónikus vagy szekunder fertőzés lehetséges. Tudom hogy...
        Üdvözletem! Tavaly novemberi AST értékem 429 volt. Jelenlegi érték:516 Tavaly a bőrgyógyász küldött laborba, erős hajhullás miatt, és ekcémás tünetek miatt. A gócvizsgálat-nőgyógyászat, fül-orr-gége,fogászat- negatív volt. A...
        Tisztelt Doktornő! 2016-2017-ig éltem kint Kelet - Ázsiában. Kiutazásom előtt be lettem oltva Hepatitis vírusok ellen. Létesítettem szexuális kapcsolatot indonéz férfivel. Nekem semmi bajom nincs, de szeretném tudni, hogy lehetek e...
        Kedves Lakos András Doktor Úr! Ma reggel kimentem a nappalimba, ott ücsörögem felkeltem, mire visszanéztem egy vérrel megszívott dagadt még élő kullancs volt a kanapén. (csatolom képet) Nagyon aggódom... Egy kutya is él velünk akivel...
        Tisztelt Dr nő/úr! Lassan 2 éve szenvedek Chlamydia Pneumoniae-ba.. többféle antibiotikumot szedtem -míg szedtem és tartott a hatása nem volt semmilyen tünetem- aztán szép lassan vissza tért a hát fáját, oldal szúrás , nehéz légzés stb.....
        Tisztelt Dr nő/úr! Mindössze 20 éves vagyok és úgy érzem magam mintha egy 70 éves öregember lennék. Pedig sportolok, úszók , rendesen táplalkozom! Kb. 1 éve kezdődött.. sokáig fájt a hátam , mint kiderült atípusos tüdőgyulladásom van....