• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő!Azt szeretném kérdezni,hogy..Múlt hét hétfőn csináltak egy vérvételt.Nőgyógyágyasz küldött el,mert a hasam rendszeres fájt de viszont nem talált semmit.Bőrgyógyász pedig a lábaimon,erős piros foltok találhatók. Vérképemben három eltérés volt. AST:362(0-200),MCHC:334(270-330),TSH:0,086(0,400-4,500) Szeretném megtudni,mit tegyek! Köszönettel

        Dr. Veress Dóra válasza a laborértékek témában

        Kedves Kérdező! Az AST érték azt mutatja, hogy a szervezetében valamikor vagy jelenleg is van egy enyhe Streptococcus okozta fertőzés. Ez nem túl komoly, antibiotikummal lehet kezelni. A TSH érték pajzsmirigy problémákra hívja fel a figyelmet, ezt endokrinológián kell tovább vizsgálni. Az MCHC eltérés minimális, ezzel nem kell foglalkozni.


        Kérdés: 2011. június 06., 23:28; Megválaszolva: 2011. június 07., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: