• Átvészelt vírusok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nemrég jöttem ki a kórházból agyhártyagyulladással, és szerológiai vizsgálatokat is végeztek rajtam az ok kiderítése érdekében. Nem találtak pozitív eredményt viszont 3-4 helyre oda volt írva az, h "átvészelt". Utánanéztem, volt köztük olyan, ami kutyabetegség (parvovírus), volt olyan, ami elvileg gyakran csak nemi úton terjed (nekem nem volt még nemi kapcsolatom), meg pl herpesz vírus is. A kérdésem az lenne h mit is jelent az, h "átvészelt", és ezek hogyan kerülhettek a szervezetembe, számazhat-e ebből valami bajom a jövőben?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a vírusfertőzés témában

        Tisztelt Uram! Az átvészelt fertőzés annyit jelent, hogy jóval korábban, évekkel ezelőtt, vagy hónapokkal ezelőtt találkozhatott a kórokozóval, tünetmentes maradt, a betegség nem alakult ki, de a szervezet immunrendszere védettséget formált a kórokozóval szemben. A védettséget a vérből kimutatható antitestek szintjén lehet látni. Ekkor mondjuk, hogy átvészelt. Ebből semmi baja nem származhat, viszont örülhet a védettségének.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. június 04., 23:04; Megválaszolva: 2011. június 07., 07:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: