• Kullancs elleni védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 1995. májusában, júniusában, majd 1996. márciusában kaptam kullancs elleni védőoltást. 2002-ben emlékeztető oltást. Idén írattam fel védőoltást, de mivel elég régen kaptam utolsó oltást (9éve), az egyik orvos azt mondta ismételtessem meg az egész oltássorozatot, a másik orvos meg azt mondta 10 éven belül nem kell ismételni, elég az emlékeztető oltás. Szeretném tudni az Ön álláspontját is. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a kullancs elleni védőoltás témában

        Tisztelt Hölgyem! A kullancs elleni védőoltások leiratában szerepel, hogy 49 éves kor alatt 5 évenként érdemes az emlékeztető oltások beadása, 49 év felett 3 évenként. Mivel Ön már kapott egy megelőző oltási sorozatot, így nem kell a teljes oltási sémát felvenni, elegendő az emlékeztető oltás, ha immunrendszere ép.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. május 30., 13:11; Megválaszolva: 2011. június 01., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: