• Hüvely gomba, fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Tegnap voltam nőgyógyásznál, mert a legutóbbi alkalommal nem jött meg rendesen,és mert azóta szúró fájdalmat éreztem bal oldalt,valamint enyhe alhasi fájdalmat és olyan érzést, mintha meg akarna jönni. Ehhez társult erős, híg és kellemetlen szagú folyás, égető érzéssel. Gombás fertőzést állapított meg, amire fel is írt hüvely kúpot, valamint szájon át egy másik gyógyszert és ultrahangra beutalt. Amióta először észleltem, hogy valami nincs rendben voltam együtt többször is a barátommal. És elfelejtettem megkérdezni, hogy ez a fertőzés rá is hatással lehet-e. Célszerű lenne neki is kivizsgáltatnia magát a saját, és az oda-vissza fertőzés érdekében is? Ezenkívül Belara fogamzásgátlót szedek már kb. 1 éve és ezek mellett a gyógyszerek mellett folytathatom a szedését? Klion--D 100, és Dermyc 150-et írtak fel nekem. És ha Ön szerint mi lehet az oka annak, hogy ultrahangra küldött? Más problémám is lehet, vagy a gombás fertőzés okát szeretné ilyen módon megtudni az orvos? És mennyi esély lehet arra, hogy terhes vagyok esetleg, ha csak ezek a tünetek vannak? Semmi hányinger,szédülés,kívánósság,súlygyarapodás stb. A válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben rendesen előírás szerint szedi a fog. gátló tablettát, nem kell félnie a nem kívánt terhességtől. A gombás fertőzés miatt javaslom, hogy párja alkalmazzon önnel egy időben Lomexin kezelést, így megelőzhető az oda-vissza fertőződés. A szedett gyógyszerek nem csökkentik a fogamzásgátló hatását.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 27., 21:32; Megválaszolva: 2011. május 30., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: