• Kullancs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webdoktor! A mai hírlevélben olvastam a kullancsokról és az oltásról! Azt szeretném kérdezni hogy a kislányom csecsemő korában kapott ilyen oltást 3 egymás utáni hónapban! Menjugate oltást! Azt mondták hogy 10 éves koráig nem kell megismételni a védőoltást! Kérném véleményét hogy ez igy valós-e és hogy ez véd-e az agyhártyagyulladás ellen! Ha tényleg meg kell ismételni milyen korban ajánlott és milyen oltás! Köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a agyhártyagyulladás témában

        Tisztelt Szülő! A csecsemőkori oltás nem a kullancs által okozott fertőzés ellen irányult, hanem a bakteriális agyhártyagyulladás, a N.menigitidis okozta gyulladás megelőzésére. Az oltóanyag gyógyszerészeti javallatában nem foglalnak állást az emlékeztető oltás időpontjáról. A legpontosabb, ha egy immunológiai szakrendelésen megnézeti az oltás után fennmaradó antitest szintet a vérben, és ebből lehet következtetni a védettség szintjére. Ha az antitest szint alacsony, akkor érdemes újraoltani, ha megfelelő, akkor nincs teendő.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. május 25., 19:15; Megválaszolva: 2011. június 07., 07:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: