• Lyme kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Akit lyme-/kullancs/- korral kezeltek, félévente-évente antibiotikum kúrán kell átesnie? Volt, van-e olyan eset, akár az az egész világon, hogy valakinek teljesen meg- eltünt a kullancs-lyme-kór a szervezetéből? Köszönöm a mielőbbi válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Lyme-kór témában

        Kedves Kérdező! A Lyme-kór kezelését követően ismételt vérvétel szükséges, annak megállapítására, hogy az aktív fertőzés elmúlt-e, a kezelés hatásos volt-e. Az idejében felismert Lyme-kór antibiotikummal sikeresen gyógyítható. A későbbiek során is kimutatható marad az átvészelt fertőzés immunfehérjéje.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. május 20., 17:07; Megválaszolva: 2011. május 22., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: