• Kötelező védőoltások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sokszor botlok bele olyan kérdésekbe, hogy miért kötelezőek a védőoltások. Egy fórumon belefutottam egy olyan kérdésbe, miszerint külföldön az oltások fakultatívak? és mi van, ha a gyermek nem kapja meg az oltásokat. Én bízom abban, hogy mindenki érdeke, megkapni legalább a kötelező védőoltásokat. Mégis a kérdésem, valóban szükség van rá, mi történne, ha nem kapnák a gyermekek. Ugyan olyan veszélyben lennének mint abban az időben, amikor nem voltak a betegségek ellen az oltóanyagok?

        Dr. Molnár Anna válasza a védőoltás témában

        Kedves Kérdező! Úgy van, ahogy írja... Ha nem lennének védőoltások a gyermekek és a felnőttek egyaránt súlyos, gyakran halálos lefolyású! fertőző betegségeket kaphatnának meg. Szerencsére napjainkban már talalálkozunk azzokkal a betegségekkel, ill. azok súlyos formájával, amik ellen védőoltások vannak (az emberek ezért nem tudják elképzelni, korábban milyen súlyosak voltak ezek a kórságok). Fontos tudni, hogy nemcsak az olttott személyt, hanem a környezetet is védik az oltások, pl. rózsahimlő (rubeola) elleni vakcinát fontos, hogy minden gyermek megkapja, ezáltal védjük a várandós kismamákat, hiazen az ő megfertőződésük esetén súlyosan károsodott beteg gyermekek születnének!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. május 17., 18:37; Megválaszolva: 2011. május 21., 07:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: