• Genitális herpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktórnő/Doktorúr! Kiderült hogy vírusos herpeszem van,és meg szeretném tudni,hogy miből lehet megállapítani hogy egyszeri vagy visszatérő herpeszről van e szó. 4éve ugyanaz a párom, neki se és nekem se volt más előtte se. Hogyan kaphattam el a betegséget? És még azt szeretném megtudni, hogy életünk végéig óvszert kell használnunk a fertőzés következtében? Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Herman Tünde válasza a genitális herpesz témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben egyszer megfertőződött genitális herpesszel, azt leküzdeni nagyon nehéz és ugyanúgy, mint az ajakherpesznél időnként meg fog jelenni a nemi szerven. Amikor megjelenik abban az időszakban fertőz és ilyenkor mindenképpen óvszerrel védekezni kell. Fehérneművel, ruhaneművel is elkaphatja, de a legnagyobb valószínűsége a nemi úton való fertőzésnek van.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. május 16., 21:45; Megválaszolva: 2011. május 18., 09:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: