• Bárányhimlő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Ovis kislányommal olyan családnál voltunk, ahol később bárányhimlősek lettek a gyerekek. Mi vasárnap voltunk náluk, az első pöttyek az anyuka szerint péntek reggel ( 5 nappal később )jöttek ki a gyerekeken. Mi a valószínűsége, hogy elkaptuk? Azt olvastam, hogy a pöttyek megjelenése előtt 1-2 nappal kezd el fertőzni. Válaszát nagyon köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a bárányhimlő témában

        Kedves Anyuka! Remélhetőleg nem fertőződtek meg, mert a pöttyök megjelenése előtt általában 2 nappal fertőzhet a beteg.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. május 08., 10:18; Megválaszolva: 2011. május 12., 19:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: