• Herpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem!Több,mint 1 évtizede kínoz az ajakherpesz.Több féle krémet,orvos által felírt gyógyszert kipróbáltam.2 éve csak a hevizos kenőcsöt használtam,meg voltam vele elégedve.Az utóbbi 1 évben teljesen tünetmentes voltam.Ön szerint milyen időközönként érdemes kenőcsöt váltani,hogy ne szokja meg?Idén márciusban újra kiújult,kijött 1db,ma reggelre viszont 3db.Kenegetem citromfűlevél teával is,mert állítólag erre is alkalmas,és napi 2 csészével is megiszok.Szoktam inni immunrendszer erősítő teákat is,úgy vettem észre,hogy használ.Szeretném ha ajánlana valami vitamint,amivel erősíteni tudom a szervezetemet.Annyi félét kapni,és nem tudom melyik lenne a hatásos.Egyik herpeszem nagyobb,mint a másik,kellemetlen így emberek közé menni.Ráadásul most van kialakulóban egy kapcsolatom,és a herpeszek miatt nem akarok így vele találkozni,mert még nem mondtam el neki,hogy én ezektől szenvedek bizonyos időközönként.Minden tanácsot szívesen fogadok!Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel: Fatime

        Dr. Gál Mónika válasza a herpesz témában

        Kedves Kérdező! A herpeszfertőzés gyakori kiújulása tartósan, közel egy évig szedett vírusellenes gyógyszerrel szorítható vissza. Akinek évente ötnél többször van kiújulása, fel szoktuk írni. Szuppressziós kezelésnek nevezzük. Vitaminok nem segítenek, forduljon bőrgyógyászhoz!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. május 06., 08:33; Megválaszolva: 2011. május 09., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: