• MI LEHET AZ OKA?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        8 éve nem tudok belázasodni sőt még hő emelkedésem sincs, a háziorvosom szerint ilyenkor nem is vagyok beteg. ezzel már több arcüreggyulladást is kihordtam allgopyrinnel, az izületeim napokig iszonyatosan fájnak. mitől lehet ez?

        Dr. Veress Dóra válasza a láz, izületi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A láz nem kizárólagos jele a fertőzéseknek, akkor is lehet baj, ha valakinek nem emelkedik meg a testhőmérséklete. Önhöz hasonlóan vannak olyanok, akik nem tudnak belázasodni, náluk valószínűleg az agy hőközpontja nem elég érzékeny a vérben található lázkeltő anyagokra. A fertőzés során jelentkező izületi fájdalmat okozhatják a betegséget keltő baktériumok. Antibiotikus kezeléssel ez a tünet is megszüntethető.


        Kérdés: 2011. május 04., 20:53; Megválaszolva: 2011. május 05., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: