• Vírusos szájfertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktornő szeretnék mindent megtudni a szájfertőzésről.sajnos a kisfiamnak másodszor van az orvos nem csinál semmit,azt mondja a virus ellen nincsen gyógyszer ugyhogy a kisfiamnak 2hetet kell végig szenvednie immár másodszor. nem hiszem el hogy nincs rá gyogyszer, a kisfiam nem eszik nem iszik nem alszik ha szájfertőzése van csak sir. nem tud nyelni mert tele van holyaggal a szája meg a nyelőcsőve.nagyon magas láza van ami szinte nem is megy le csak pár órára.most már túl vagyunk a nehén ,láztalan és inni is tud ,de retteggek hogy mikor lesz ujra szájfertőzése. hozzátenném hogy mindigis kűlőn pohárbol iszik saját evőeszkőze van.nagyon figyelűnk a higiénára,nem jár még óvódába sem,és játszótérre sem sem járunk pont azért hogy ne kapjon el semmilyen betegséget,és éppen ezért nem értem miért kapja ezt el. várom mielőbbi válaszát előre is kőszőnőm szépen

        Dr. Balogh Andrea válasza a vírusfertőzés témában

        Kedves Kérdező! A hólyagos szájfertőzés ellen többféle szájecsetelő vethető be a szájecsetelő alapanyaga egy vírusölő gyógyszer acriflavin néven. Az oldat neve Solutio Metronidazoli illetve orvos saját maga is állíthat össze saját receptet ha komolyabb a dolog. A hólyagos szájfertőzést általában a Herpes vírus okozza tehát itt kell a dolgot keresgélni átgondolni, hogy van e valakinek herpese a családban. Ha igen, akkor természetesen ilyenkor ne puszilgassa a kicsit. Ugyanakkor a kicsik ebben a korban mindent a szájukba vesznek pl. a boltban is megfoghatnak bármit majd a kis szájukba veszik a kezüket és már meglehet a baj. A visszatérő szájfertőzés ellen megelőzésre az Izoprynosin szirup kiváló. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. május 02., 12:00; Megválaszolva: 2011. május 03., 20:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: