• Milyen nemi probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Kb. 10 napja, a párommal töltött szexuális együttlét másnapján figyeltem fel a következőkre: Enyhe viszketés a makkom hegyén 2 napig, majd rendszeresen nagyon csekély mennyiségű színtelen, szagtalan, majd vízszerű anyag szivárgása a húgycsőből, ami éppen csak benedvesítette a makkot, ugyanúgy, mint amikor szexuális izgalom idején az a bizonyos nemi váladék teszi. Ez ment két napig a viszketéssel, majd egyik reggel a felkelés után egy cseppnyi fehér váladék ürült, mellette pedig az ágyéki nyirokcsomóimat kezdtem érezni, illetve a heregolyóimban enyhe rossz érzés, talán kis fájdalom jelentkezett. Mivel pillanatnyilag külföldön tartózkodunk, nem volt lehetőség szakorvoshoz menni, ezért vettem tiszta teafaolajat és reggel-este pár cseppet italba cseppentve belsőleg alkalmaztam, mellette pedig a makkomat is időnként bemasszíroztam vele. A makkomon egyébként semmilyen más elváltozás nem látszott, se foltok, se kiütések vagy ilyesmi. A teafaolaj kúrát folytatva a reggeli fehér csepp eltűnt (ez összesen két napig volt), a nyirokcsomók és a herék enyhe fájdalma 2 nap alatt teljesen megszűnt, a makkomon a bőr másfél nap alatt teljesen lehámlott. Semmi panaszom nincs, tulajdonképpen még a viszketés is elmúlt, csupán napi 3-4 alkalommal és éjszaka (egy-két foltot hagyva) szivárog ez a színtelen, szagtalan vízszerű, a makkot éppen csak benedvesítő anyag. A makkom teljesen szép, ép, semmi sem látszik rajta. A teafaolaj kúrát azonban továbbra is folytatom. A páromon ezalatt semmi tünet nem volt, csupán az említett szexuális együttlét után kb. 7 nappal vett észre nagyon kevés fehér folyást az alsóneműjén két alkalommal, ami szagtalan volt. Ez mindenféle beavatkozás nélkül megszűnt. Semmi panasza sincs a hüvelyével vagy a szeméremajkakkal kapcsolatban (pl. viszketés, kiütés, foltok). Annyit azonban észrevettünk, hogy az azóta kizárólag óvszerrel történt együttlétünk után, az óvszeren (a makkom körüli részén) kevés, inkább darabos, fehér vaginális váladék volt, ami panaszt nem okoz neki. Az együttlét sem fájdalmas neki és nekem sem. Egyikőnk sem volt szexuális kapcsolata idegennel, nem voltunk uszodában, stb. Nem tudjuk elképzelni mi ez. Soha egyikőnknek sem volt semmilyen nemi betegsége, fertőzése, problémája. Amint lehetőségünk nyílik rá, mindenképpen elmegyünk orvoshoz, addig azonban mit tegyünk, kell-e izgulnunk? Mi lehet ez? Köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nemi betegség témában

        Kedves Kérdező! Számos fertőzés okoz ilyen tüneteket, ezért vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, éppen ezért ilyen esetekben mikrobiológiai vizsgálatokat szoktunk javasolni. Javasolt itthon a húgycsőváladékból mintát venni, és azt megvizsgáltatnia STD szakrendelésen.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 29., 15:06; Megválaszolva: 2011. május 02., 10:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: