• holyagos himlo

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Lehet-e kétszer elkapni a hólyagos himlőt? Én úgy emlékszem, hogy gyerekkoromban voltunk a húgommal, de most ő újra elkapta és én is természetesen tőle.Nagyon tele vagyok hólyagokkal, főleg az arcom. Szörnyű viszketésre egy ismerősöm tanácsára elkezdtem használni mától az Aerius cseppet, nem tudom hogy tényleg jó-e, és javasolta a Fenistil kenőcsőt is, de azt még nem mert em használni, mert a családorvos nem javasolta.Mi az Ön véleménye? Nem szeretném ha a testemen hegek maradnának. Mennyi ideig nem szabad kimenni? Köszönöm válaszát.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a bárányhimlő témában

        Kedves Kérdező ! A bárányhimlő átvészelése általában életreszóló immunitást eredményez. Második fertőzés immunhiányos betegségben szenvedőkön fordul elő. Valószínűleg az Ön esetében a gyerekkori fertőzés nem bárányhimlő volt . Az Aerius csepp vagy tabletta, illetve Fenistil tabletta vagy csepp egyaránt alkalmas a viszketés tüneti kezelésére. A hólyagokra ne kenjen rá semmit, kizárólag langyos vizes tusolás ajánlott. Az elvakart hólyagok hegesen gyógyulhatnak és nyomot hagynak a bőrön. A betegség legjobban a lappangási időszakban és a hólyagos szakaszban fertőz, de a pörkök leválásáig a fertőzés veszélye fennáll.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. április 29., 13:48; Megválaszolva: 2011. április 30., 18:57

        Tudjon meg többet: bárányhimlő
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A nyirokcsomók megvannak tovàbbra is,vàltozatlanok.A kis pöttyök a mellkason,has egy részén megjelennek,màsik jön helyettük,eltűnnek pàr nap alatt,nem viszketnek,picik.A múltkori viszketést csak beképzeltem szerintem.A...
        Kedves doktor úr! Tudom a múltkor már kérdeztem a HIV fertőzésről Ön válaszolt is hogy a torokkaparás és a herpesz nem tünetei.Le tudná írni pontosan hogy mik lehetnek a tünetei. fél éve voltam egy férfival ha ő fertőzött lett volna már...
        Tisztelt Doktor Úr! 3 nappal ezelőtt egy kéregető arcon köpött a metrón, mert nem tudtam pénzzel segíteni. 35 év körüli zavart férfi volt, aki arról panaszkodott, hogy 3 napja nem evett és 50 kilót fogyott. Mindamellett, hogy etikailag...
        Tisztelt doktor úr! Fél éve volt egy szexuális kapcsolatom egy férfival, nem védekeztünk, elvileg több kapcsolat is volt már. Azóta háromszor jött ki a herpeszem, valamint októberbe és november is és most is folyt az orrom, náthaszerű...
        Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnak övsömöre van és èn kentem be a hátát a felírt krémmel. Csak utána olvastam az interneten, hogy fertőző betegségről van szó. Nem voltam bárányhimlős, de kaptam ellene védőoltást. Van rá esély hogy...
        Tisztelt doktor úr! Azt mondták ,ez 3 hetes ablakperiodusos. 5 hét után végeztek egy hív tesztet,az interlaborban,Budapesten a hungária uton a svájci laborba HIV DUO Quick BIOMEREUX VIDAS modszrel,az eredmény NEGATIVE lett 24 ora alatt...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a kérdésem,hogy a legtöbb esetben az agyhártyagyulladás az immunrendszer nem megfelelő működése miatt alakul ki?Mondjuk gyerekeknél és fiataloknál?Felnőtt korban miért nem vagy csak minimális a...
        Tisztelt Dr.Úr. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy pénteken találkoztam egy ismerősömmel akivel jó barátságban vagyunk, elmondása alapján mindig védekezik gumi óvszerrel a barátnőivel. Úgy alakult a kapcsolatunk, hogy közelebb...
        Tisztelt DoktorÚr! Van egy 5 honapos kislányom,akinek 1hónapja fekete pöttyök jelentek meg a székletében,a háziorvos rögtön elküldött egy mintát tenyésztésre,melyből Salmonella Virchow baktérium tenyésztett ki. Mi ez idő alatt voltunk...