• holyagos himlo

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Lehet-e kétszer elkapni a hólyagos himlőt? Én úgy emlékszem, hogy gyerekkoromban voltunk a húgommal, de most ő újra elkapta és én is természetesen tőle.Nagyon tele vagyok hólyagokkal, főleg az arcom. Szörnyű viszketésre egy ismerősöm tanácsára elkezdtem használni mától az Aerius cseppet, nem tudom hogy tényleg jó-e, és javasolta a Fenistil kenőcsőt is, de azt még nem mert em használni, mert a családorvos nem javasolta.Mi az Ön véleménye? Nem szeretném ha a testemen hegek maradnának. Mennyi ideig nem szabad kimenni? Köszönöm válaszát.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a bárányhimlő témában

        Kedves Kérdező ! A bárányhimlő átvészelése általában életreszóló immunitást eredményez. Második fertőzés immunhiányos betegségben szenvedőkön fordul elő. Valószínűleg az Ön esetében a gyerekkori fertőzés nem bárányhimlő volt . Az Aerius csepp vagy tabletta, illetve Fenistil tabletta vagy csepp egyaránt alkalmas a viszketés tüneti kezelésére. A hólyagokra ne kenjen rá semmit, kizárólag langyos vizes tusolás ajánlott. Az elvakart hólyagok hegesen gyógyulhatnak és nyomot hagynak a bőrön. A betegség legjobban a lappangási időszakban és a hólyagos szakaszban fertőz, de a pörkök leválásáig a fertőzés veszélye fennáll.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. április 29., 13:48; Megválaszolva: 2011. április 30., 18:57

        Tudjon meg többet: bárányhimlő
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok Önökhöz hogy 3 éves kislányomat háziorvos elküldött Fül-orr gégére ekcéma miatt orrmandula vizsgálatra...Ahol torok és orr váladék mintát vettek..Torok negatív lett az orrában pedig...
        Tisztelt Doktor úr! Óvodás korban diagnosztizált és antibiotikummal kezelt ,későbbiekben az istenhegyi klinikán is gyógyulttá nyilvánított Lyme-kórom lehet e befolyásoló tényezője egy hamarosan bekövetkező terhességnek ? Válaszát...
        Tisztelt Orvosok! Szeretnék segítséget kérni a leletem értelmezésében. Üdvözlettel
        Tisztelt Doktor Úr, lombik kezelés előtt állok és vírusszerológia vizsgálatokat kértek tőlem. Egyetlen tétel van, amit nem tudok értelmezni: A értékeim: Epstein-Barr vírus IgA / ELISA 0,08 negatív Epstein-Barr vírus IgM / ELISA 0,139...
        Tisztelt Doktor Úr! Elnézést, hogy újra írok, csak pontosítanám az előző levelemben leírt időpontokat a teljesség igényével: 2016/11/30 szexuális esemény 2016/12/23 HIV, Szifilisz, Hepatitis C-szűrés Interlab Kft. (HIV DUO...
        Kedves Dr. Lakos András! A szakértői véleményét szeretnénk kérni. Jelenleg várandós vagyok, és kisfiúnk várható születése után egy héttel hazalátogat sógornőm, aki Indiában él, komoly vallási elhivatottságának köszönhetően egy...
        Tisztelt Doktor Úr! 2016 november, 30-án volt egy szexuális kapcsolatom, mint utólag kiderült egy nagyon kétes előéletű személlyel. Ezután elmentem az Interlab laboratóriumába (az álltaluk elmondott ablakperiódust 21 napot kivárva) a 22....