• Endometritis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nemrégiben a nőgyógyászom egy alma nagyságú csomót fedezett fel jobb oldalon az alhasi tájékon (tapintás és ultrahang segítségével), miután felkerestem, azzal, hogy az utóbbi hónapokban pcsételő hóközi vérzésem volt és az egyik együttlétünk után vérzést tapasztaltam. Mivel korábban nem sikerült teherbe esnem, az ő javaslatára kaptam 3 kúrányi Clostylbegyt+Utrogestan kezelést is. A csomó felfedezése után vérvizsgálatot végzett, aminek az eredménye emelkedett CA 125 szint volt (93,5). Az eredmény után Doxycyllin-t írt fel, aminek szedését holnap fogom kezdeni. A kérdésem az, hogy jól gondolom-e, hogy a probléma hátterében Clamydia fertőzés áll, illetve az antibiotikum hatására várható-e a csomó megszűnése? Ha nem, akkor mindenképp szükséges lesz a műtét? Komoly panaszom egyébként nincs, azon kívül, hogy nem jön a második gyermek. Köszönöm válaszát!

        Dr. Herman Tünde válasza a Chlamydia témában

        Kedves kérdező! Én a leírtak alapján indokoltnak találok egy ún. laparoscopos műtétet. Az emelkedett Ca 125 hátterében állhat pl. endometriosis, ami a meddőség nagy százalékáért felelős. Kérem konzultáljon orvosával.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. április 28., 23:02; Megválaszolva: 2011. május 06., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: