• Fájdalmas duzzanat az arcon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két nappal ezelőtt megduzzadt az arcom bal oldala, a fül előtti részen, az állkapocscsont fölött. Azon kívül, hogy nyomásra fájt, nem okozott nagyobb problémát, de mára az evés is kínszenvedés, mert rágás közben olyan érzés, mintha a rágóizom begörcsölne. Észrevettem azt is, hogy a duzzanat és az arc közepén, a szájban belül, oldalt lévő nyálképző mirigy között fáj az arcom is és mintha ez a belső kis nyálképző mirigy is meg lenne duzzadva. A háziorvos Augmentint írt fel. Most szedem harmadik napja, de nem javul a helyzet. A nyaki nyirokcsomó egyébként kitapintható és a duzzanattól teljesen független. Köhögés, orrváladékképződés, fülfájás, vagy láz nem tapasztalható. Mi lehet ez?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a arcduzzanat témában

        Kedves Kérdező ! Panaszát valószínűleg nyálkő okozza. Ez elzárja a nyálmirigyet és feszítő jellegű fájdalmat okoz, mely rágáskor fokozódik. Javaslaom sürgősen keressen fel fül-orr-gégész szakorvost.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 20., 07:27; Megválaszolva: 2011. április 21., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: