• Testszerte fájdalom, láz, bőrfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Élettársam 4napja aktív végtag, derék és fejfájással, esténként 38,3 lázzal (hidegrázással), és bőrérzékenységgel, bőrfájdalommal küszködik. Emellett enyhén köhécsel, délelőtt csak hőemelkedése van. (hasmenés hányás nincs) A mai napon elment háziorvosához, aki megnézte a torkát, meghallgatta, majd felírt 3 különféle gyógyszert és seszó sebeszéd hazaküldte. Nyugtalanít hogy nemtudjuk mi lehet a baja (bár hálistennek mára javult az állapota) viszont kezdem az ő tüneteit magamon érezni, fáj a fejem és belázasodtam ma estére énis. Íme a felírt gyógyszerek: semicillin, ambroxol-teva és bioparox. Kérem segítsenek vajon mi lehet ez a megbetegedés, érdemes-e kiváltani ezeket a gyógyszereket (közel 10ezer forint a 3 együtt) és hogyan tudnánk önmagunkat hatékonyan kúrálni?! Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel Arman

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fertőző betegség témában

        Kedves Kérdező ! Leírása alapján élettársa állapota a gyógyszerek nélkül is javul. Valószínűleg betegségét vírus okozta felsőlégúti hurut okozhatja. Nem derül ki, hogy a betegvizsgálat során a torkában , illetve a tüdő felett hallgatózva észleltek-e valami kórosat. A köptető (ambroxol) szedését mindenképpen javaslom, az antibiotikum szedését vizsgálat nélkül nem tudom megitélni. A Bioparox (helyileg alkalmazott antibiotikum) együttesen a szájon át szedendő semicillinnel valószínűleg felesleges. A felsőlégúti betegségek cseppfertőzéssel terjednek, így Önnek is jó esélye van a megbetegedésre.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 18., 20:11; Megválaszolva: 2011. április 19., 18:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: