• Toxoplazmózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Párommal hamarosan kisbabát szeretnénk, de rengetegen mondogatják nekünk, hogy a macskák miatt baj lehet. 2 éve élnek velünk a cicáink, panellakásban, tehát nem járnak ki sosem, nem tartom valószínűnek, hogy gond lehet, de a biztonság kedvéért szeretnék elvégeztetni egy toxoplazmózisra irányuló labortesztet. Ezt, ha most még nem terhesen kérem a háziorvosomtól, akkor ugyanúgy adhat beutalót rá? És ha jól láttam másoknál, többször is el kell végeztetni ahhoz, hogy következtetést lehessen levonni belőle? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a toxoplasma témában

        Kedves Kérdező ! Toxoplasma serologiai vizsgálatra háziorvos adhat beutalót. Terhesség alatt mindenképpen javasolt az ismételt vizsgálat, ha korábban átvészelt fertőzést nem igazolnak. Több vizsgálatra a terhesség folyamán az eredmény függvényében kerülhet sor. Az aktív fertőzés kizárólag a magzatra jelent veszélyt.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 11., 12:03; Megválaszolva: 2011. április 12., 20:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: