• Candida albicans

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Sajnos már rég küzdök a candidaval. Nőgyógyászomnak másfél éve panaszoltam el, hogy úgy érzem mintha felfázásom lenne, de 2-3 nap után elmúlik. Aztán jön a hüvelyi viszketés, fájdalom, majd az is elmúlik rövid időszakra. Ő azt javasolta, hogy végezzek intim tornát, és felírta a Pimafucin nevű kenőcsöt, amit én folyamatosan használtam, de panaszaim csak rövid időszakokra enyhülnek, majd újra visszatérnek. Szeretném megkérdezni, hogy nincs valami igazán hatásos gyógyszer, amivel végleg meggyógyulhatnék? A férjemnek nem kellene valamit szedni, vagy kerüljük addig a nemi életet, amíg a kezelést végzem? Nála a candida okozhat merevedési problémákat, vagy az más eredetű lehet? Válaszát előre is köszönöm! Zs.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a candida témában

        Kedves Zs.! A férjének a Lomexin kenőcs javasolt, a gombás fertőzés merevedési problémát nem okoz, annak oka más lehet, pl. szív- és érrendszeri betegségek, neurológiai okok, cukorbetegség, stb. Neki andrológai szakrendelés felkeresése javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 31., 11:11; Megválaszolva: 2011. április 01., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: