• HPV teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Testvéremnél mutattak ki hpv vírust, akivel sokáig egy háztarttásban éltünk. Közös fürdő, wc, sokszor vettük fel egymás nadrágjai (alsóneműt nem).Gondoltam, hogy a biztonság kedvéért lehet, hogy nekem is meg kellene nézetnem magam, ehhez kérnék segítséget. Köszönöm: Ann Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretnék arról érdeklődni, hogy szülés után mennyivel érdemes hpv tesztet végeztetni úgy, hogy a terhesség/szülés más állapota ne befolyásolja az eredményt. Már, ha befolyásolja egyáltalán. Több típusú teszt van és nekem kell kérni, hogy melyiket végezzék vagy mindenkinek szűrnek minden lehetségesre? Köszönöm! Ann 2011-03-27 09:47 A HPV tesztet akkor kell elvégezni, amikor arra okunk van. Volt Önnek positiv cytológiája??? Vagy csak úgy szeretne egyet csináltatni?Miért fontos Önnek tudni a HPV fertőzését- műtétre készülődnek?

        Dr. Fekete István válasza a HPV témában

        Kedves Hölgyem. A HPV kizárólag sexualis úton terjedő fertőzés. Természetesen nincs akadálya hogy csináltasson egy szűrést, de általában akkor van ennek jelentősége, ha Önnél bármilyen tünet-gyanú felmerül.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István

        Kérdés: 2011. március 30., 12:17; Megválaszolva: 2011. április 11., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: