• Gombaölők természete

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! A gombaölő szereknek van valami olyan tulajdonságuk, ami az egész testre kihat valahogyan? Nem a bőrpírra és hasonlóra gondolok, hanem olyanra gondolok, mint ahogy pl. az antibiotikumok mellékhatása, hogy a kórokozóval együtt az immunrendszer is legyengül tőlük. A gombaölőknek van valami ilyesmi mellékhatása? Csak azért kérdezem, mert van egy régóta fennálló gombám, amit igyekszem elmulasztani, de hónapok óta használom a gombaölő szereket (természetesen jelentős javulással), és kíváncsi vagyok, van-e nekik valami egész testre ható mellékhatásuk, ha sokáig használom. Remélem, az immunrendszerem nem gyengül tőle, de ha igen, akkor is nyilván meg kell ölni a gombákat, csak kíváncsi vagyok... Köszönöm szépen.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A helyileg használt készítményeknek nincsenek egész szervezetre kiterjedő káros hatásaik, a szájon át szedhető készítmények károsíthatják a májat, emésztési panaszokat okozhatnak, stb.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 28., 18:05; Megválaszolva: 2011. március 29., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: