• Góc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! A következő nagyon kellemetlen problémával fordulok Önhöz. Tavaly Júniusban a nyakamon megnagyobbodott nyirokcsomók jelentek meg, amelyek érzékenyek voltak. Nagyon megijedtem, és azonnal rohantam orvoshoz. Voltam nyaki UH-n, laborvizsgálaton, fül-orr-gégészeten. Az UH és a labor negatív lett, a fül-orr-gégész krónikus gyulladást látott a torkomon, kaptam antibiotikumot. Ezenkívül van egy lyukas fogam is, ami eddig észrevétlen maradt, a fül-orr-gégészem vette észre, mert már fekete a lyuk. Ön szerint mennyi az esélye, hogy a nyaki régióban megjelent nyirokcsomókért ez a felelős? Szerepelhet ez gócként? Természetesen már kaptam fogászatra is időpontot. Ezenkívül elég sokszor van ínygyulladásom is, amikor az egyik oldalon az ínyem megduzzad és fáj. Önnek mi a véleménye? Köszönettel: Gyula

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Valóban lehet egy gyulladt fog az oka a megnagyobbodott nyirokcsomóknak, százalékos esélyt mondani nem lehet, de nincs is értelme. Tetesse rendbe a fogát, menjen vissza kontrollra a fül-orr-gégészhez. Ha ezek után sem múlnak a nyaki nyirokcsomók, infektológust keressen fel.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 16., 19:09; Megválaszolva: 2011. március 17., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: