• Kullancs elleni oltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjem,fiam és én is 2008.márc.ban kaptuk a 3-ik részoltást,fiam FSME-IMMUN-t,mi a férjemmel Encepur Adults,oltást kaptunk.Azt szeretném kérdezni,mikor esedékes az emlékeztető oltás.Férjem 68,én 64, fiam 44 éves. Hallotunk 3,és 5 éves időközben adandó emlékeztető oltásról.Ez életkortól is függ? Köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a védőoltás témában

        Tisztelt Hölgyem! 16-60 éves kor közötti személyek az első emlékeztető oltást a harmadik adag után nem több, mint 3 évvel kell megkapják. A következő emlékeztető oltásokat a nemzeti ajánlások szerint kell beadni, de nem kevesebb, mint 3 évvel az utolsó emlékeztető oltást követően. A helyi epidemiológiai tapasztalatok alapján a sorozatos emlékeztető oltások köztes időtartamára 3-5 év a nemzeti ajánlás. 60 év feletti személyek esetében általában az emlékeztető oltás beadásának időpontja a 3 évet ne haladja meg. A fenti ajánlás megtalálható az oltás leiratában, és ezt kell érvényesnek tekinteni.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. március 13., 15:41; Megválaszolva: 2011. március 17., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: