• Milyen betegségre utalhat a hirtelen verejtékezés és elgyengülés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Apukámról van szó, egy clostridium difficile fertőzésen van remélhetőleg túl, de még nagyon gyenge, és nagyon aggasztja, mert néha hirtelen elönti a verejték, átázik a pizsamája, ágyneműje, és utána még gyengébbnek érzi magát. Milyen betegségnek a tünete lehet ez?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőzés témában

        Tisztelt Uram! A fenti fertőzés nagyon igénybe veszi a szervezetet, és sokáig gyenge lehet tőle az, aki ezt megkapja. A hasmenés után kialakult folyadék-és elektrolit hiány kellően legyengíti a szervezetet. Fontos a bőséges folyadék pótlás, a megfelelő energia bevitel. Ha a hasmenés kiújulna, akkor feltétlenül forduljon orvosához ismét. Természetesen kérdés az is, mitől kapta ezt a fertőzést, mert az előzmények is meghatározóak abban, hogy jelenleg milyen legyengült állapotban van.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. március 13., 14:07; Megválaszolva: 2011. március 17., 08:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: