• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Tavaly Júliusban csináltattam labort és UH vizsgálatot a nyaki nyirokcsomóim miatt. A nyirokcsomót a nyakamon fájdalmassága jelezte, amely nyeléskor jelentkezett. A csomók szerkezetében az UH-t készítő orvos elvileg nem látott semmit, mert nem javasolt további vizsgálatokat. A csomóim azóta is megvannak. A lelet és a csomók között lehetséges párhuzamot vonni? Köszönettel! Részletesen leírom leletemet Önnek! Klinikai kémia Glukóz 3.5 * Karbamid 6.3 Kreatinin 81 eGFR >60 (módosított MDRD képlet szerint) Húgysav 388 Nátrium, szérum 147 * Kálium, szérum 3.8 Klorid 103 Összes kalcium 2.37 Foszfát 1.53 * Magnézium 0.98 Totál vaskötő kapacitás 50.3 Vas 11.7 Transzferrin szaturáció 19.90 Totál transzferrin 2.34 Összkoleszterin 3.6 HDL-Koleszterin, direkt 1.25 Triglicerid 1.22 GOT (ASAT) 20 GPT (ALAT) 17 GGT 15 Totál bilirubin 14 Alkalikus fiszfatáz 195 C reaktív fehérje ultraszenzitív < 0.30 Endokrinológia TSH 4.38 * T4 szabad frakció 20.11 T3 szabad frakció (A vizsgálat alapellátás részeként nem kérhető!) Hematológia WBC 5.1 RBC 5.2 HGB 166 HCT 0.47 MCV 92 MCH 32 MCHC 351 PLT 179 NEUT 36.6 * LYMPH 50.7 * MONO 3.9 EO 8.6 BASO 0.2 NEUT absz. 1.88 LYMPH absz. 2.60 MONO absz. 0.20 EO absz. 0.44 BASO absz. 0.01 Vvt süllyedési sebesség 1 (mm/óra) Vizelet vizsgálat Vizelet általános elemzése Hemoglobin negatív Urobilinogén normális Bilirubin negatív Fehérje negatív Nitrit negatív Glukóz negatív Aceton negatív pH 6 Fajsúly 1015 Vizelet üledék elemzése Fehérvérsejt 1 Laphámsejt 0 Vörösvértest 1 Cilinder 0 Baktérium 202 Kórokozó kimutatása -Epstein-Barr vírus at. EBNA-IgG pozitív -Epstein-Barr vírus at, EBNA IgG 255 * E/m1 -Epstein-Barr vírus at, EBV-IgM negatív

        Dr. Rákóczi Éva válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Uram! Önnél a laborvizsgálatokban eltérés nem jelentkezett. A nyirokcsomók megjelenése utalhat egy korábban lezajlott fertőzésre, a jelenlegi EBV status ezt igazolja, hogy lezajlott egy vírusfertőzése. Viszont a megmaradt és állandóan jelenlévő nyirokcsomó miatt célszerű lenne orvoshoz fordulni, azt követni, és kideríteni, mi okozza azt, hogy ezek még mindig jelen vannak. Mindenképpen góckutatást javaslok.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. március 03., 21:47; Megválaszolva: 2011. március 07., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: