• Doxycyclin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő! Lyme korom van, felírt az orvos doxycylint al 100-ast, 40 napra napi háromszor. Most a 33-34-35. napon erős viszketést éreztem ott alul a belső nemiszerveimen, amikor kiderült, hogy fehér tejbedara állagú valami ott volt, majd kitöröltem és eltünt a viszketés, ami az egész testemen jelen volt. Kérdésem: 1: okozhatta-e a doxi szedése ezt a " problémát" ?, 2: doxi szedésnapi háromszor nem-e sok-e? akár nekem is, aki 100kg-os volt a kúra előtt. Nem-e elég a napi kettő még ilyen lyme kór esetekben is?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a Lyme-kór témában

        Tisztelt Hölgyem! A fehér tejbedara gombás fertőzésre utalhat, és okozhatja antibiotikum szedése. A Doxycyclin dózisa napi 2x100 mg 14-21 napig.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. március 02., 12:17; Megválaszolva: 2011. március 04., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: