• Staphylococcus aureus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! 7 éves kislányom orrváladék mintájából a staphylococcus aureus baktériumot tenyésztették ki.Antibiotikumus orrkrémet,BRACTOBAN 2% krémet adtak neki.Kérdésem az lenne,hogy ez a krém használata elegendő -e a baktérium kiírtására.Nagyon félek,mert másfél évvel ezelőtt egy nem jól kezelt mandulagyulladás után poststreptococcális glomerulonephritisz lépett fel nála magas vérnyomás kiséretével,amivel több mint egy fél évig kínlódtunk.Aggódom,hogy ez a baktérium is megbetegítheti a kilányom veséjét.(Mandulája már nincs) Szükséges lenne-e kislányomnál célzott antibiotikum kezelés,vagy ez a krém is megoldja ezt a problámát? Kérem mielőbbi válaszát,tisztelettel:O.Judit

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőzés témában

        Tisztelt Hölgyem! Az orrkenőcs kiválóan alkalmas a kezelésre, nem kell egyéb kezelés. Egyébként a lakosság nagy százaléka (20% állandó, 60% átmeneti hordozó) hordozza orrában ezt a baktériumot. Az orrban előforduló ezen baktérium ezért nem veszélyezteti a gyermeket.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. február 27., 22:36; Megválaszolva: 2011. március 13., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: