• Bárányhimlő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr.nő vagy dr úr kérdésem a húgommal kapcsolatos aki immoun beteg egyéves kora óta jár vele édesanyám infúzióra 6 napja himlős és 5 napja magas láza van és hasfájás torokfájás ,persze orvos látta de őn mit szól mivel immuon beteg nem kellene kórházba vinni ,mivel nagyon sok is van rajta himlő és szárad de persze nem mint a kiütés .Szed nurofent lázcsillapitót és hintöporozuk de én arra lennék kiváncsi mivel 12 éves és immuon hiányos mit tegyünk?Kérem mi előbbi válaszát köszönöm.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a bárányhimlő témában

        Tisztelt Hölgyem! Az immunhiányos állapot egy veszélyeztetett állapot, bármilyen fertőző betegségről van szó. Ha emiatt rendszeres kezelést kap, akkor nagyon fontos, hogy mielőbb jelentkezzenek az immunológiai osztályon, és mutassák be, hogy milyen problémával küzdenek jelenleg. A bárányhimlő legyengíti az immunrendszert, könnyebben kap a beteg bakteriális fertőzést is a vírus mellett, tehát kórházi megfigyelést igényelhet. Javaslom, forduljanak a gondozó intézethez, és ők el fogják dönteni, vajon kell-e kórházi kezelés jelenlegi tünetei miatt.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. február 26., 21:07; Megválaszolva: 2011. március 01., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: