• Lyme

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Rákóczi Éva! Több mint 2 éve nem volt bennem kullancs, tehát eléggé régóta fertőzött lehetek. Térdízületi gyulladásom volt / van, ami nem gyógyul. Kaptam szteroid injekciókat, de nem használtak. Ezért kaptam vérsavó injekciót: levették a vérem, kicentrifugázták, és visszaadták koncentráltan (ACP injekciónak hívják). Viszont így utólag visszagondolva kicsit megijedtem, mert amikor beadták az injekciókat (összesen kettőt) akkor nem tudtuk még, hogy Lyme pozitív vagyok... Az IgG értékem 240-es, és a Western-blot is pozitív lett... Köszönettel:

        Dr. Rákóczi Éva válasza a Lyme témában

        Tisztelt Uram! Nem tudom, a Lyme-kór miatt jött-e létre térdízületi gyulladása, vagy korábban is voltak ízületi panaszai? Sajnos az ACP injekciókkal kapcsolatosan nem tudok véleményt mondani, nincsen vele tapasztalatom. A Lyme-kór késői szövődménye, az ízületi gyulladás gyakorlatilag ugyanúgy kezelendő, mint egy krónikus ízületi gyulladás. Ha nem javul, forduljon reumatológushoz, aki beállítja Önnél a tartós gyógyszeres kezelést, ha szükséges lesz.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. február 18., 09:05; Megválaszolva: 2011. február 26., 06:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: