• Elhúzódó betegség, megfázás, nátha

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Az volna a kérdésem, mi lehet annak az oka, hogy nagyon nehezen gyógyulok meg a náthámból. Csak náthára gondolok a tünetek alapján, gyak. lázam nincs, sem hőemelkedésem, csúnyán köhögök, zöldes színű köpet is jelentkezik napjában többször, erőlködve köhögök és megállás nélkül fújom az orrom, a hideg hatására azonnal megindul az orrom nedvesedése. Az orrüregeim a nap 24 órájában fel vannak telve. Egyéb fájdalmat nem érzek, nincsenek végtagfájdalmaim és a hátam sem fáj, nincs nehéz légzés, különösebb fáradtságot sem észleltem. Kúrálom magam, gyógytea (hagymatea és hársfa felváltva), citrusfélék, neocitrán, zsályacukorka, lándzsás útifű szirup, de sajnos mindez nem segít. Ma már 6. napja vagyok beteg és mára a tüneteim felerősödtek a tegnaphoz képest. Sajnos az alvásra, pihenésre nem nagyon jut időm, sokat dolgozom és napi 5 óránál többet nem alszom. Lehet esetleg a fáratság, a kimerültség az oka az immungyengeségnek? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nátha témában

        Kedves Kérdező! A stressz, fáradtság miatt is lehet gyengébb az immunrendszere, de az is elképzelhető, hogy van egy arcüreggyulladás, ami fenntartja a tüneteket. Ha jövő hétre se javul, keressen fel fül-orr-gégészt. Szedjen multivitamint és probiotikumot!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 16., 17:41; Megválaszolva: 2011. február 18., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: