• Lyme kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! júliusban jött ki a folt a lábamon, azt mondta a háziorvos, hogy valószínű lyme-kór. 3 hétig szedtem az antibiotikumot, majd szeptember 30.-án vérvétel, eredmény:Borrélia IgG: 5,0/negatív/, BoreliaIgM: 40,1/pozitív/. Erre azt mondta az orvos, hogy korán menten vérvételre az antibiotikumos kezelés után, ezért lehet ilyen az eredmény. kérte, hogy 2 hőnap múlva menjek megint vérvételre. December 15.-én újabb vérvétel, eredménye: Borrelia IgG. 5,0 /negatív/, Borrelia IgM. 29,2 /pozitív/. Kérdésem, hogy most mi a teendő? Még kell-e antibiotikumot szedni, vagy vérvételre később menni? Panaszaim nincsenek, nem is voltak, csak a folt a lábamon! Várom válaszát: Erika

        Dr. Rákóczi Éva válasza a Lyme témában

        Tisztelt Hölgyem! Ön kapott antibiotikumot megfelelő ideig. A szerológiai eredménye lezajlott fertőzésre utal. Ha nincsen klinikai tünete, ezzel tennivalója nincsen a továbbiakban.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. január 07., 17:10; Megválaszolva: 2011. január 11., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: