• Eosinophil

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 16 éves fiam mostanában sokat volt beteg (megfázás), túl fáradékony, sápadt ezért háziorvosunk vérképet javasolt. Ma el is végezték és megkaptuk az eredményt. Érdeklődnék az eosinophil-ról ami 6,60% lett és csillaggal jelölték, a másik CRP meghatározása 17,24 mg/l. Szörnyű dolgokat olvastam róla az interneten. Egy hét múlva tudom elvinni az eredményt háziorvosunkhoz mivel nem rendel. Kérem tájékoztasson nincs-e nagy baj? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Az eosinophil érték mérsékleten magasabb csak,a magasabb eosinophil szám hátterében lehet allergiás megbetegedés, esetleg parazita fertőzés, de akár csak egy fertőző betegségből (náthából)való gyógyulás, ez az érték nem ad okot aggodalomra, valószínűleg az utóbbi lehetőségről van szó. A CRP a gyulladás jelenlétét jelöli a szervezetben, ez az érték is megfelel egy fertőző betegség utáni gyógyulás állapotának. Nincs okuk aggodalomra, BÚÉK!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 29., 16:03; Megválaszolva: 2010. december 30., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: