• Két és fél hónapja van hőemelkedésem, mi okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A problémám, hogy kb. 2,5 hónapja hőemelkedésem van, 37-37,4 közt van általában, de reggelente nem mindig van, este már mértem 37,7-et is. Nem vagyok egy lázas típus, az alaphőmérsékletem korábban inkább 36,5 körüli volt, általában akkor sem voltam lázas, ha mandulagyulladásom volt – ez sajnos sokszor előfordult, emiatt 1 éve kivették a torokmanduláim. Október 1-én volt egy artroszkópiás térdműtétem (partialis menisectomia, retinaculum release, trombocita PRP), az orvos tud a hőemelkedésről és szerinte nem attól van. A háziorvos elküldött már jópár vizsgálatra, csináltak vérképet, melyet csatoltam, a koleszterinem rendszerint magas az utóbbi 3 évben. A CRP magasabb a normálisnál, az egy hónappal ezelőtti vérképben még 15,3-at mértek, a mostani ehhez képest csökkent 11,3-ra, ez az egyetlen érdemleges eltérés. Az első vizeletvizsgálat eredménye elég rossz lett, de ezután készült tenyésztés, ami negatív. Ezután a nőgyógyászati HVT is negatív lett, de ez 1 hónapra az 1. vérképre készült. Negatív még a fogászat (panoráma röntgen készült), illetve az arcüreg-röntgen. Széklettenyésztés negatív, időnként véres a székletem, de nem fáj, és szerintem ez legfeljebb berepedés lehet. Gasztroenterológián voltam, jelenleg folyamatban van a székletszerológia, még nem volt hasi UH. Valójában nincs semmilyen komoly tünetem, csak legfeljebb a fáradékonyság, és a hőhullámok. Bár a fáradékonyságnak lehet alapja, hogy a napi szellemi munka után (nem fix munkaidő, általában 8-6 közt dolgozom) este állok neki készülni a vizsgáimra éjfélig-egyig, és 7-kor kelek legkésőbb. Nem is foglalkoznék a dologgal, csak a térdemet újból műteni kellene, és az orvos nem fogja, ha magas a CRP, mert szerinte valami góc lehet a háttérben. Néha enyhén fáj a hasam jobb oldalt, amire a nőgyógyász hüvelyi UH után azt mondta, hogy enyhe petefészek-gyulladás, és 5 napig szedtem rá Apranaxot, de alatta és utána is volt/van hőemelkedésem. Ön szerint lehet ez hormonális probléma? A háziorvosom szerint a pajzsmirigy-eltérés kizárt, mivel nem fáj a nyakam. Bennem van egy gyanú a térderedetre vonatkozóan, de ez a háziorvos szerint sem lehetséges. 26 éves vagyok egyébként. Köszönettel: Loriana

        WEBBeteg szakértő válasza a hőemelkedés témában

        Tisztelt Kérdező! A laboreltérés nemjelentős. A zsrszegény diéta nagyon lényeges, ebben az életkorban kell a későbbi szövődmények ellen tenni. A rutin pajzsmirigy funkciós vizsgálat (TSH) indokolt. A góckutatás során, ha a nőgyógyász is igazolja a negatvitást, akkor ki lehet jelenteni, hogy a térdműtét elvégezhető.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. december 16., 23:04; Megválaszolva: 2010. december 22., 19:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: