• Toxoplasma eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor "Nő,Úr" Kérdésem toxoplasma vizsgálatom eredményéhez fűződik.23 hetes kismama vagyok,most kaptam meg az eredményt ami:IgM ELISA:negativ,IgG ELISA 60IU/ml.Nekem azt mondta az orvosom,hogy az értékeim azt mutatják,hogy most nincs fertőzésem de már átesem rajta az évek folyamán valamikor.Ha ez igy van akkor miért kéri a labor(a leletemre irták rá)hogy mégegyszer meg kell ismételni a vizsgálatot??Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a toxoplasma témában

        Tisztelt Kérdező! Az IgM emelkedés utal friss fertőzésre. Egy lezajlott fertőzés következménye az IgG emelkedés. A labor ellenőrzés miatt kérheti az újabb vizsgálatot, mert az Ön esetében terápiás következménye nincs.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 08., 11:17; Megválaszolva: 2010. december 11., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: