• Herpesz vírus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 2 éves kislányom 4. napja lázas, 5 éves kisfiam 3. napja hőemelkedéses. Szájuk belül és nyelvük hólyagos, fájdalmas. Gyermekorvosunk szerint herpesz vírussal van dolgunk, 1 hét alatt gyógyul magától és semmi dolgunk nincs, csak a láz- és fájdalomcsillapítás. Kérdésem az lenne, hogy tudom-e valahogy mégis gyorsítani a gyógyulásukat, illetve, hogy nem lehet-e ebből a vírusból kifolyólag nagyobb bajuk a gyermekeimnek. Nem lehet abból is gond, hogy ilyen sokáig lázasak? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a herpesz témában

        Kedves Kérdező! Természetesen a lázat csillapítani kell, ha nem megy otthon, akkor kérni kell a gyermekorvos segítségét. Amikor a gyermek szervezete először találkozik a herpesz vírussal valóban ilyen lázzal, fájdalmas szájnyálkahártya sebekkel, nyaki nyirokcsomók duzzanatával járó állapot alakul ki. Ami eltarthat akár 10 napig is. Visszatérő formáiban már csak kis ajakszéli hólyag formájában szokott jelentkezni és nem jár ilyen erős tünetekkel.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. november 26., 19:35; Megválaszolva: 2010. november 30., 22:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: