• Amőba fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        már volt amőba fertőzése 15 éve,kérdésem,hogy ismét megkapható e ugyanez a fdertőzés?A körzeti orvos szerint nem.A feleségemről van szó.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a amőba témában

        Tisztelt Uram! A feleségénél jelentkező fertőzés, ha megelőzően korrekt kezelést kapott, nem valószínű, hogy újra jelentkezik. Azonban, nem kizárható a betegség kiújulása, visszatérése, vagy fellángolása. Mindez azon múlik, milyen szervben volt az eltérés, illetve kérdés, jelenleg mi utal arra, hogy ismételten ez a fertőzés van-e a szervezetben. Sajnos közelebbit én sem tudok Önnek mondani, ha további kérdése van, tisztelettel várom.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. november 21., 09:54; Megválaszolva: 2010. december 14., 10:28

        Tudjon meg többet: amőba
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr! Az alábbi szituációval kapcsolatosan szeretnék Öntől választ kapni. Késő este a BKV-n utaztam hazafelé a négyesülésen,amikor szemközt egy fiatal nő foglalt helyet a kisgyerekével, a párja meg mellém ült. A nő...
        Jó napot Lehet bután hangzik de azt álmodtam hogy HIV fertőzött vagyok, igy merült fel bennem ennek az esélye. Jelenleg 5 éve vagyok a párommal, de persze előtte is voltak kapcsolataim ahol már eljutottunk a védekezés nélküli aktushoz. Több...
        Tisztelt Doktor Úr! 3 héttel ezelőtt folyás jelentkezett nálam mely sűrű, szívósan tapadó, szemcsés-túrós,fehér volt,a folyásnak nem volt szaga. Enyhe viszkető érés is társult hozzá. Azonnal elmentem nőgyógyászati viszgálatra sajnos...
        Tisztelt Doktor Úr! A héten elején voltam az Országos Epidemiológiai Központban HIV tesztet végeztetni. Az eredmény negatív lett. A vérvétel hétfőn történt, de a vérvétel helye kedd óta csíp meg fáj. A szúrás steril tűvel történt, de...
        Tisztelt Doktor Úr! Van Lyme borreliosis laboratóriumi leletem amely szerint a doktornő akinél voltam 56 napos antibiotikum kúrát javasolt. Engem a sok gyógyszer szedése megrémiszt. A kérdésem, hogy ez tényleg szükséges az eredményem...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja azzal a panasszal fordultam a háziorvosomhoz, hogy viszketést érzek a végbélnyílásomnál. Bélféregre gyanakodott, ezért előírt egy Vermox kúrát ( 2 szem 3 napon keresztül). A tünet nem változott, ezért én...
        Üdvözlöm Az egész egy pici szemölcs szerűséggel kezdődött utána jött ki még 3 még kisebb.kaptam rá ecsetelöt és azzal kezeltem használati utasítás szerint ma reggelre így néz ki. Mi bajom lehet ?!
        Kedves Doktor Úr ! A családommal a strandon voltunk és ica teát vittünk ki magunkkal. Napközben többször a holmink felügyeletlenül maradt. Az üdítőböl többször ittunk napközben. Délután eljövetelkor vettük észre, hogy a flakon maradék...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérni szakértő véleményét az alábbi esetben: Augusztus 14-16-i hétvégén Nyugat-Mo-on tartózkodtunk, ahol kullancs került belém. Ezt én csak rá következő szerdán vettem észre, de akkor nem ismertem fel, mert...
        Tisztelt Doktor Úr ! Családommal strandon jártunk idén nyáron. Palackos ica teát vittünk magunkkal. A holminkat sokszor hagytuk őrizetlenül. Napközben többször ittunk a palackból. A nap végén a palack kb 1/3-ában vettünk észre takony, slejm...
        Üdvözlöm! Több mint egy éve kiderült, hogy condylomám van, az akkori páromtól kaphattam el, ő nem tudodd róla, hogy van. Condyline oldattal kezeltem jó sokáig mire elmúlt az a 4-5 szemölcs ami volt. Jelenleg tünetmentes vagyok, de tudom, hogy...
        Tisztelt Doktor nő / Doktor úr, Körülbelül tavaly decemberben kezdődtek változatos panaszaim amik közül a legfontosabbak, és amik a mai napig jelen vannak a következők: - hőemelkedések, napközbeni hőhullámok - torok fájás,...
        Azt szeretném tudni hogy ez milyen betegség és hogy milyen vény nélküli gyógyszerrel tudnàm kezelni.vagy ha esetleg nem lehet rá vény nélküli gyógyszert kapni, akkor bőrgyógyászhoz vagy melyik orvoshoz forduljak vele? A fenekemen, a...
        Tisztelt doktor Úr, NŐ! Szeretnék tanácsot kérni öntöl hogy hoztunk el egy kiskutyat es masnap reggel valami hosszu mozgo feher fergeket hanyt fel es vele aludtunk illetve meg is karmolt. Van e ennek valami veszelyessege azota palinka es fokhagymat...
        Tisztelt Címzett! Hiv + vagyok körülbelül 8 éve, kezelésre nem járok. Sebborheás dermatitisem van olyan 3 éve a fejem egy részén a haj alatt illetve a bajusz környékén, kezelem krémmel, elmúlik aztán újra megjelenik. Van candidiasis a...
        Tisztelt Doktor Úr! Együtt voltam egy prostival. Csak közösülés volt, semmi más, az is óvszerben. A menet után úgy húztam ki a hímvesszőm, hogy megfogtam az óvszert a péniszem tövénél. Na most ekkor kicsit hozzáért/hozzáérhettet az...
        Üdvözlöm! A képen látható 2 "kiütés" jelent meg a makkomon körülbelül 1-2 hete. Szexuális életem 2-3 hete kezdődött óvszer használatával. Orális szex is volt, óvszer nélkül. Partnerem előtte volt ellenőrzésen, és nem találtak nála...
        (07-29-én kérdezett Lyme lelettel kapcsolatosan.) A vizsgálatra azért került sor, mert 2005-ben volt egy Lime fertőzött kullancs csípésem. Kezeltek antibiotikumokkal. Azóta jelenkező problémáim miatt került sor a vizsgálatra. Volt egy...
        Lyme borreliosis labor leletem IGM pozitív. BmpA+/- OspC + (négyszer). Az orvosom 2x1 Doxycyclin AL (100 mg) javasolt 21 napon keresztül. Megfelelő a javaslat?
        Tisztelt Doktornő! A problémám az lenne, hogy a péniszemen felfedeztem egy apró kinövést , ami a képen is látszik. Érdeklődnék,hogy ez mi lehet, illetve veszélyes lehet -e ?! Nem viszket és nem is fáj. Válaszát előre is köszönöm!