• Amőba fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        már volt amőba fertőzése 15 éve,kérdésem,hogy ismét megkapható e ugyanez a fdertőzés?A körzeti orvos szerint nem.A feleségemről van szó.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a amőba témában

        Tisztelt Uram! A feleségénél jelentkező fertőzés, ha megelőzően korrekt kezelést kapott, nem valószínű, hogy újra jelentkezik. Azonban, nem kizárható a betegség kiújulása, visszatérése, vagy fellángolása. Mindez azon múlik, milyen szervben volt az eltérés, illetve kérdés, jelenleg mi utal arra, hogy ismételten ez a fertőzés van-e a szervezetben. Sajnos közelebbit én sem tudok Önnek mondani, ha további kérdése van, tisztelettel várom.

        Dr. Rákóczi Éva
        Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. november 21., 09:54; Megválaszolva: 2010. december 14., 10:28

        Tudjon meg többet: amőba

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ma vettem észre, hogy a nyelvem hátulsó részén hólyag szerű kitüremkedések és fehér lepedék szerű anyag van. Próbáltam letisztítani de nem sok sikerrel jártam, ráadásul kis vérzés is megjelent. Fájdalmat vagy egyéb elváltozást nem...
        Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok önhöz,hogy a nyáron egy olyan diákhotelben szálltam meg,ahol sok külföldi diák van,igaz csak 1 éjszakát töltöttem ott,de nem hagy nyugodni a dolog,hogy sok afrikai is van közöttük,és lehet...
        Üdvözlöm! Ha párszor megnyalja a fèrfi a nő nemiszervét , milyen betegséget kaphat? Gondolok pl. AIDS .
        Tisztelt Doktornő/Úr! Pár nappal ezelőtt, orális szexkapcsolatba bonyolódtam egy sráccal... a srác nem ment el a számban, csak előváladék juthatott oda. A kérdésem a következő lenne. 1.Mekkora kb az esély, hogy összeszedhetem ilyen módon a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már másfél hete levert, fáradékony vagyok. Étvágyam se a régi hasfájásra panaszkodom. Látott a háziorvosom aki laborvizsgálatot kért. Magas lett a totál Bilirubin szintem 54,75 umol/l ismételve lett! 2014.08.15-én...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 07.30-én végeztek el a győri ANTSZ-ben HIV-1/HIV-2 antitest és HIV-1 antigén kimutatása ELISA módszerrel (bioMérieux) elnevezésű vizsgálatot rajtam, a kétes aktus után 47nappal (06.13-án volt az aktus) ilyenkor...
        Üdvözlöm kedves dr úr/nö!! Olyan kérdésem volna ,hogy férjem kb . 1,5 éve észlelt magán pontosabban a nemiszervén több kisebb szemölcsöt.melyel elment a bőrgyógyászatra,ahol konkrét dolgot nem mondtak,csak egy ecsetelöt írtak...
        Jónapot. A barátom orra mellett kijött a herpesz,mivel nem is gondoltunk bele,hogy ennek következményei lehetnek,nem foglalkoztunk vele,és továbbra is éltük szexuális életünket,25-6 napra rá azonban nekem,elkezdett égni a pisi,majd jöttek a...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy korom ellenére több szexuális partnerem is volt már. Ezen együtt létek során semmilyen nemi megfertőzést nem kaptam el. De körülbelül 2 évvel ezelőtt volt egy számomra nem...
        Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van egy fél éves törpenyulam, aki már többször is megkarmolt, megharapott a fél év alatt. Most utoljára egy héttel ezelőtt harapott meg és a harapások helyén sárgás foltok jelentek meg,...
        Tisztelt Dr Nő/Úr!Kozmetikus vagyok,és màr többször megszúrtam magam a vendég tűjével.Érdeklődnék,hogy ilyenkor érdemes e valamilyen vizsgàlatra elmenni.Köszönettel Zira
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy héttel egy alkalmi (homoszexuális) kapcsolatom után egy kb 5×5 mm-es, vörös, nem fájdalmas, később kifekélyesedő, sárga színű anyaggal fedett seb jelent meg a makkom szélén. Már 3 hete nem gyógyul. Jobb...
        Bolond fejjel, egy jól sikerült éjszaka után egy könnyed egy éjszakás dologra adtam a fejem egy ismeretlen vadidegen nővel. Orális szex volt, de nem védekeztünk és be sem fejezte, mert nem volt hozzá türelme. Ezután körülbelül egy óra...
        Tisztelt Doktor Úr! Nagyjából 3 éve Hpv3 magas rizikójú (16) vírust találtak nálam,rendszeres ellenőrzést követően a múlt év szeptemberében loop conizációt hajtottak végre rajtam.Ennek köszönhetően az elmúlt jópár hónapban a...
        Először csak piros volt viszketett később 2-3 nap múlva beszürkült és fájdalmassá vált Mi lehet ez? mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm!
        Aszt szeretném kérdezni , hogy a HPV vírus csokolozással vagy orális szexel vagy akár arcpuszival száj puszival terjed e ?
        Kedves Doktor Úr! Január óta folyamatosan szedem a Gestomix20 fogamzásgátlót. Július 6-án, a tabletta szedésének 7. napján együttlét után vérezni kezdtem, de nem éreztem fájdalmat, csak utána pár óra múlva jelentkezett tompa fájdalom,...
        T. Doktornő/úr! A hétvégén egy balatoni üdülőhely strandján töltöttük az időt, mikor is a lányaim egész nap mezítláb jöttek-mentek a strand területén. A baj csak ott kezdődött, amikor - pár órával az érkezésünk után - azt vettem...
        Kedves Doktornő/Úr! A kérdésem az lenne,hogy áprilisban elvégeztettem a Szent László kórház laborjában egy fizetős Hiv gyorstesztet ( Hiv1-2 ab/ag) amely negativ lett. Az eredményért egy óra múlva mehettem. Az orvos annyit kérdezett, az...
        Pár napja borotválkozáskor tapasztaltam egy apró elváltozást a végbelem környékén, konkrétan egy kicsit beljebb a végbélnyílástól. Urológushoz fordultam, aki azt mondta nem komoly, valószínű nyálkahártya megnagyobbodás vagy szemölcs....