• Toxoplasma vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Elküldöm az előző két levelemet most ömlesztve a válaszaikkal együtt, remélem így már meglesz minden használható információ. Előre is köszönöm, 26 hetes terhes vagyok. A 16 hetes vérvételkor indult el a kálváriám, toxoplasmára az eredményem IgG:negativ, IgM: positiv, IgA: negativ lett. Megismételték a vérvételt, az eredmény változatlan maradt. Elküldtek a fertőző osztályra, kaptam Rovamicynt és újból vettek vért, majd még egyszer, az eredmények az elsővel megegyezőek voltak. A doktornő utasítására abbahagytam a Rovamicyn kúrát, ál-pozitív eredményre gyanakodott, Ennek ellenére egy újabb vérvétel következett, az értékeim ugyancsak változatlanok, DE most újból szednem kell a Rovamicynt. Vajon kiderül valaha is, hogy fertőzött vagyok vagy sem? Nem kellene mar az IgA majd az IgG értékemnek is positivnak lennie ennyi idő után?Köszönöm előre is válaszukat!! Tisztelt Hölgyem! MIlyen tünetei voltak a szerológiai lelet mellett, és jelenleg vannak-e? Történt-e speciális aviditási vizsgálat? Ezen kérdések megválaszolása után lehet esetleg közelebb jutni az Ön kérdéshez. Tisztelt Doktor Úr/Nő! Először is köszönöm, hogy elolvasta/válaszolt a kérdésemre. Semmilyen tünetem nem volt és azóta sincs amióta ez az egész tart. Mivel szegedi lakos vagyok, az első eredményemet a Békéscsabai ANTSZ végezte el, majd elküldték a szegedi klinikára és most kaptam kézhez egy olyat ami a debreceni ANTSZ Hajdu-Szerológiai részlegéről jött, sajnos ettől több információval evvel kapcsolatban nem tudok szolgálni. Az eredményeim továbbra is változatlanok. Remélem segítettem valamennyit. Köszönöm előre is válaszát!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a toxoplasma témában

        Tisztelt Hölgyem! Köszönöm részletes levelét. Abban az esetben, ha Ön tünetmentes, az megnyugtató. Ennek ellenére a terhesség alatt jelentkező esetleges friss Toxoplasma fertőzés miatt nagyon résen kell lenni. Mint írta, Ön kapott Rovamycin kezelést. A szerológiai vizsgálat eredményében valóban, az Ön helyes feltevése szerint kellett volna már az IgG értéknek megjelennie, ami a feltételezett friss fertőzés után látható. Ez nem következett be, bár nem tudni, mennyi idő telt el az első és az utolsó vizsgálat között, mert legalább 4 hetes intervallumra szükség van ehhez. Az eddigiek alapján javasolt a 6 hetes intervallumban vizsgált szerológia, és minthogy tünetek nem voltak, az kifejezetten megnyugtató. Az Ön szoros orvosi követése, rendszeres orvosi vizsgálata, ellenőrzése, a magzat növekedésének követése jelenleg a legfontosabb feladat. Részemről levele alapján csak ennyit tudok hozzátenni esetéhez.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 10., 11:34; Megválaszolva: 2010. november 13., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: