• Toxoplazma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A panaszom a kovetkezo,fel eve teherbe estem de 2 honap utan elveszitettem a babat,mert toxoplazmas fertozesem lett.Kaptam 2 fajta gyogyszert,amit nem kaptam ki sehol.Kerdesem a kovetkezo,ez a fertozes gyogyszer nelkul nem tavozik ki belolem?es,hogy vallalhatok e babat ?Tunetem nincsen,esetleg annyi,hogy melegsegek tornek ram,meg nagyon izzadok. Az eredmenyeim a kovetkezok,Anti-Toxo.gondi IgG,CHEMI-cnt,IMMULITE2000 26.30IU/ml. Anti-Toxo.gondii IgM,CHEMI-clt,IMMULITE2000 NEGATIV Imunoglobulina M,Imunoturb-cnt,RANDOX 47,74mg/dl ImunoglobulinaE,CHEMI,IMMULITE 2000 7,34 IU/ml. Koszonom elore is valaszukat.Tiszteleettel Csepento

        Dr. Rákóczi Éva válasza a toxoplasma témában

        Tisztelt Hölgyem! Az eredménye azt igazolja, hogy találkozott valaha a fertőző kórokozóval. A melegség érzés alapján a gyógyszeres kezelést mégiscsak érdemes lenne felvenni, ha nem terhes jelenleg. Ha terhes, ismételt szerológiai vizsgálatot kellene végezni, hogyan alakultak az eredmények, valamint van-e a terhesség mellett nyirokcsomója is.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 09., 20:00; Megválaszolva: 2010. november 10., 22:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: