• Hepatitis A

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A hepatitis A vírusfertőzés milyen következményekkel jár egy 4 hetes terhesség szempontjából? Ha fejlődési rendellenességekkel kell számoljak - milyenek azok? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a hepatitis témában

        Tisztelt Hölgyem! A hepatitis A fertőzött terhes magzatában ennek a fertőzésnek az átvitele ritka. Azonban fokozott lehet a baba rizikója a magzati légzési elégtelenségre, valamint a kis súllyal való születés lehetőségére. Irodalmi adatot nem találtam az ehhez kapcsolódó fejlődési rendellenességekről. 1996-ban közölték az első igazolt fertőzést, ahol a magzatnál elhúzódóan észleltek hasi vizenyőt, majd ezután a kialakult meconium hashártya gyulladást, és a későbbiekben még egy alkalommal írtak le hasonló esetet 1999-ben. Több irodalmi adatot nem találtam, amely megnyugtató ebből a szempontból.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 08., 10:30; Megválaszolva: 2010. november 13., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: