• Candida

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nekem el nem múló gombás fertőzésem van már 1 éve. Voltam már nőgyógyásznál, írt már fel különböző krémeket, kúpokat, tablettákat, akkor elmúlnak a tünetek, de rövid időn belül újra jelentkeznek.Voltam már vércukorszint mérésen is, de azzal nincsen problémám. A páromnak is ilyen gondja van, holott őt is kezelték már ezzel többször is. Mit lehetne tenni, hogy végre megszabaduljunk tőle? Nemi élet nincsen már egy ideje, viszont mióta abba hagyta a kezelést, azóta volt, hogy orálisan kielégítettem. Ettől újra fertőződhettem-e? Nyállal terjedhet-e úgy, hogy a szájban nincsen panasz? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a candida témában

        Kedves Hölgyem! A hüvelyi Candida akkor okoz panaszt, ha a hüvely normál flórája megbomlik. Orális szextől nem lesz Candidája sem önnek, sem a barátjának.A Candida kiírtása egyszerre történjen mindkét félnél, addig nemi életet ne éljenek. Ha a kezelésnek vége, Gynophilus Protexin kúra javasolt. Aktus után a hüvelyt öblítsa ki tejsavas irrigálóval. Táplálkozzon egészségesen. Barátja is nézessen vércukrot!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 07., 21:51; Megválaszolva: 2010. november 09., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: