• Salmonella fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Szakértők! 2 éves kislányomról kiderült hogy salmonella hordozó. Azért kerestük fel orvosunkat, mert feltűnően sokszor és sokat kezdett el kakilni, de nem hasmenéseset. Sűrűn ki is csípte a popsiját, és elég hurutosnak, időnként emésztetlennek tűnt. 3 minta negatív lett, és amit utána 2 héttel adtunk le szintén azért mert csúnya és bűzös volt, az lett salmonella pozitív. Nem számítottunk ilyen eredményre, hiszen a gyerek nem is volt beteg, sőt senki a környezetébe! Egyszer csak belekerült. Hogy hogyan az relytély!Eddig összesen 3 poz. mintánk volt. Enterolt és Lactivot kapott, de semmi mást. Most is adom neki a Normafloret, de borzasztó csúnya, savanykás bűzös szagú, és nyálkás , sokszor emésztetlen a kakija, napi 4-5-ször van, és nagyon csúnyán kicsípi a popsiját. Az orvosunk nem ír föl semmilyen antibiotikunot, se mást. Mégis mitől gyógyul akkor meg? Ez a csúnya kaki a salmonellától van, vagy egyéb más gyulladása lehet? Nagyon aggódok érte! Ráadásul bölcsibe se mehet, én meg dolgozni nem tudok így! Kezelés nélkül meddig tarthat ez az egész? Amúgy teljesen kiegyensúlyozott, semmi baja nincs, látszatra teljesen egészséges! Kérem írjanak pár bíztató szót, tanácsot! Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a salmonella témában

        Tisztelt Hölgyem! A gyermekének valószínűleg egy olyan bélrendszeri fertőzése zajlott le, ami különösebb tüneteket nem okozott. Sokszor elég egy falat is, amiben benn lehet a kórokozó. Viszont a baktérium szeret ott tartózkodni tartósan a szervezetben, főleg, ha valamilyen megelőző immunrendszert gyengítő körülmény volt (előzetes nátha, étrendi változtatás, új étel bevezetése, új közösségbe kerülés, stb). Előfordulhat az is továbbá, hogy a gyermeknek alapjában véve gyengébb az immunrendszere, ezt érdemes lenne kivizsgáltatni. Az antibiotikum kezeléssel én sem értek egyet, az tenné igazán hordozóvá a beteget. Mindenesetre egy kivizsgálás nem ártana.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. november 05., 14:49; Megválaszolva: 2010. november 07., 16:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó