• ELISA teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ÉRdeklődnék, hogy a HÍV teszt mennyi idő után ad megbízható eredményt! Olvastam 1000 féle adatot. A vizsgálaton azt mondták, hogy ez már egy újabb féle teszt ELISA ( most lehet ezen belül is van újabb ) és 3 hét után 99%-os eredményt ad! Nekem 3 hét 1 nap volt a mintavétel! Köszönet Istennek negatív lett. MOst elmentem megint, 4 hét 1 nap után. Ön szerint a 3 hét 1 nap, az mennyire megbízható? Köszönöm segítségét!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a HIV témában

        Tisztelt Uram! A HIV-fertőzés bekövetkezte után létezik egy olyan „ablakperiódus”, amikor a szervezet még nem termelt elég antitestet, és a HIV-fertőzés nem kimutatható. A jelenleg használt tesztek esetében a pozitív teszteredménnyel rendelkező személyek döntő hányada esetében a fertőzés után legalább két hétre van szükség a HIV kimutatásához, még akkor is, ha az antitestek ennél lassabban alakulnak ki. A teljesen megbízható teszteredmény eléréséhez érdemes megismételtetni a tesztet egy-két hónappal később. A Magyarországon is használt új generációs HIV tesztek már viszonylag hamar megbízható eredményt adnak. Ugyanakkor a tesztelést végző intézmények általában azt javasolják, hogy ismételjék meg a tesztet három hónap múlva.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. október 31., 21:50; Megválaszolva: 2010. november 07., 16:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: