• Nyirokcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Problémám a következő. Kb 1 hónapja elkaptam egy influenza szerű, megfázásos, vírust! A végbélből és a hugycsőből vízszerű folyadék kis mennyiségben szivárgott. 2 hétig nem kaptam rá semmit, azt mondta az orvos, elmúlik. Hát nem. Most kaptamm ár rá antibiotikumokat. A nyirokcsomóm a nyakon, fül mögött és ágyék tájon kicsit nagyobbak mint szoktak, habár nem tudom mekkora egy normális nyirokcsomó. Nem fáj, nem piros. Még kicsikét köhögök, de a nyirokcsomóim még ugyanolyanok. Ez normális? Mikor kellene lehúzódniuk? Kb akkorák az ágyékomon, mint egy fél borsószem, a nyakamon meg félbordónyi, meg babszemnyi, de lehet az a mandulám. Az orvosom nem nézte meg! Érdeklősnék, mi a véleménye! Köszönöm!!!!!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt Uram! A fertőzések kíséretében nagyon gyakran előfordul a nyirokcsomó megnagyobbodás, mert egy szűrőrendszert képeznek a kórokozókkal szemben. A nagyságuk borsónyira-babnyira növekszik, de van olyan ember, akinél állandóan kitapintható borsónyi nagyságban, és nincsen mellette egyéb tünet-panasz. Azt javaslom, ha a nyirokcsomók perzisztálnak, azaz sokáig megmaradnak, egy belgyógyászati kivizsgálás nem ártana, de a gyulladás lezajlásával általában ezek megszűnnek.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. október 31., 21:43; Megválaszolva: 2010. november 03., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: