• Bárányhimlő elleni védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-nő, Dr-úr! Kisebbik lányom 3 éves és most van bárányhimlő járvány a csoportban. Mikor a nagyobbik lányom elkapta a bárányhimlőt, akkor még nem volt védőoltás, igaz mindenhol kijött rajta, de szerencsére nyom nélkül eltűnt. Igaz az, hogy 2x kell beadatni az oltást, illetve, hogy ha megkapta a védőoltást, akkor felnőtt korában övsömör formájában sem jöhet elő a bárnyhimlő? Tanácstalan vagyok, mert az emberek 90%-a azt mondja, hogy ne adassam be. Várom segítő válaszát! Köszönettel: T. Bea

        Dr. Rákóczi Éva válasza a bárányhimlő témában

        Tisztelt Bea! Ha most van járvány a gyermeke csoportjában, akkor egyelőre várjon a védőoltás beadatásával, mert igen valószínű, hogy a gyermek megkapja a betegséget. 4-5 hét múlva, ha mégsem lesznek tünetei,akkor beadható. Ha valaki részesül az oltásban, az övsömör lehetősége is kisebb, de sajnos az oltás sem adhat 100%-ban védelmet.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. október 25., 14:25; Megválaszolva: 2010. november 03., 08:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: