• HCV mellékhatása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! HepatitisC vírus miatt fél éve interferon kezelést kapok. A vírus eltünt egy hónapi kezelés után, dea mellékhatásától igen szenvedek. Le is kellett venni a mennyiségből, így most jól ellennék, csak!... A testem tele van már elvakart sebekkel vegyes kiütésekkel, furunkukus szerű mérges pattanásokkal. Kérdésem ez is az interferon hatása vagy a májam nem jól működik? Továbbá igen erősen vérzek a napi 3-4 székletürités során. Ez egy belső aranyér vagy ez is interferon hatás? Előre is köszönöm a válaszukat. delfinmama

        Dr. Rákóczi Éva válasza a interferon témában

        A kezelés alatt fehérvérsejt- és vérlemezkeszám-csökkenés is felléphet, legkifejezettebben a terápia elsõ heteiben. Ez alapján mérlegelhető a hatóanyag dózisának csökkentése vagy a kezelés leállítása. A furunculusok jelentkezése részben összefügghet a vér alakos elemeinek változásával, általában nem jellemző a furunculus kialakulása ebben a kezelésben, inkább helyi bőrreakciót, viszketést írnak le. Javasolt a vérkép gyakori ellenőrzése, melyet bizonyára kezelőorvosa rendszeresen elvégez. A vérzés oka lehet más is (mint például aranyér betegség), illetve a vérlemezke szám csökkenése is okozhatja.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. október 05., 14:13; Megválaszolva: 2010. október 21., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: