• Lehet nemi betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 4 éve tartós és megbízható párkapcsolatban élek, 4 és fél éve viszont volt egy kapcsolatom, ami utólag kissé nyugtalanít az esetleges fertőzések miatt. Akkoriban nem volt semmi nemi betegségre utaló tünetem, kb 2 éve viszont a szeméremajkam külső részén-lágyékhajlatomnál volt egy kb borsónyi, kissé fájdalmas-viszkető dudorom, ami 2-3 hét alatt elmúlt, majd fél évre rá ugyanott előjött és ismét elmúlt. Máshol nem tapasztaltam hasonlót. Most 1-1,5 hónapja bal alhasi-deréktáji fájdalmaim vannak, ami a ciklusommal, vizeléssel, székeléssel, testhelyzettel stb. nem hozható összefüggésbe. A fájdalom gyenge és nem állandó, néha inkább elöl, máskor hátul érzem. Nőgyógyászom nem talált kóros elváltozást (hüvelyváladékot még nem tenyésztettek), de a panaszaim miatt Dalacin+diklofenák kúrát írt elő az esetleges gyulladás kezelésére. A gyógyszer gyakorlatilag nem változtatott a tüneteimen, viszont a mellkasomon és a nyakamon apró pattanások jöttek elő, amelyek a gyógyszer abbahagyása (kb 10 napja) óta is csak lassan múlnak. A bal térdhajlatomban szintén fájdalmat érzek 1-2 hónapja, elsősorban a külső részén, néha ez a vádlimra és a combomra is kiterjed. Külsőleg nincs elváltozás a lábamon (Jobb lábam enyhén visszeres, de azzal nincsenek panaszaim). Az elmúlt hónapokban a szívemben is érzek néha enyhe szorítást-szúrást, amely olyankor akár 1-2 óráig is fennáll. Amúgy a közérzetem jó, lázam nincs, úgy emlékszem, az elmúlt években nem is volt. Tüneteim utalhatnak-e esetleg nemi betegség későbbi stádiumára (pl. szifilisz)? Lehet-e összefüggés az egyes panaszaim között? Ha végigjárok minden szakorvost, többnyire csak a saját területükre koncentrálnak. Hova lenne érdemes fordulnom? Persze lehet, hogy csak túlaggódom a dolgokat. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nemi betegség témában

        Kedves Hölgyem! Én azt tanácsolom önnek, hogy megelőzve mindenféle fölösleges aggodalmat, esetleg képzelődést súlyos betegségekről, menjen el a legközelebbi bőr- és nemi beteg gondozóba, vetessen le egy STD panelt, HIV-teszt is készüljön, így ön is megnyugszik. A diverz panaszok hátterében valószínűbbnek tartanám a mozgásszervi okokat és a stresszt, kevésbé a szifilsizt, de persze innen a távolból diagnózist mondani nem tudok.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 22., 18:54; Megválaszolva: 2010. szeptember 23., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: